Πιτάκια με σουτζούκι, γραβιέρα και C.L.

Pre-game:

10 Αυγούστου 1994. Η πρώτη ελληνική ομάδα που έπαιξε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η τρεις συνεχόμενα φορές πρωταθλήτρια Ελλάδας κέρδισε 2-0 εκείνο το βράδυ τη  μεγάλη Ρέιντζερς εκείνης της εποχής με δύο γκολ του Σαραβάκου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η πρόκριση στους ομίλους σφραγίστηκε μερικές βραδιές αργότερα στο Άιμπροξ με το 0-1 του Σαβέφσκι.

Προετοιμασία:

Ανοίγουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι τα πιττάκια μας σαν ψωμάκια για μπέργκερ με πολύ προσοχή όμως για να μην διαλυθούν. Κόβουμε το σουτζούκι σε λεπτές ροδέλες και το ίδιο κάνουμε και με την ντομάτα. Αλείφουμε στο εσωτερικό λίγο βούτυρο και τοποθετούμε πρώτα 3-5 ροδέλες από το σουτζούκι και από επάνω την ντομάτα, μια λεπτή στρώση από την γραβιέρα μας και τα κλείνουμε.

Ψήσιμο:

Σε τοστιέρα ή φούρνο, όπου θέλουμε γενικά. Ψήνουμε μόνο όσο χρειάζεται μέχρι να λιώσει καλά η γραβιέρα και να αρπάξουν λίγο τα πιττάκια μας.

Σερβίρετε:

Με χαρτοπετσέτα για να μην πασαλειφτούμε.

Συστατικά

Για έξι πιτάκια θέλουμε:  


•    1/2 σουτζούκι
•    2 ντομάτες
•    150γρ. γραβιέρα πικάντικη
•    Βούτυρο ή μαργαρίνη για την χοληστερίνη και καλά.. 

Tips

Μία ωραία παραλλαγή είναι ναι προσθέσουμε και καμιά ελιά καθαρισμένη μέσα ή πολτό ελιάς.

Συνοδεύεται

Με μια ξανθιά μπυρίτσα