Φτερούγες με bbq sauce του Αετόπουλου

Προετοιμασία:

Πλένουμε καλά τις φτερούγες και τις καθαρίζουμε από τυχόν πούπουλα που μπορεί να έχουν.

Build-up:

Σε ένα μεγάλο ταψί στρώνουμε τις φτερούγες μας με την εξωτερική πλευρά προς τα πάνω. Ρίχνουμε λίγο νερό και τις πασπαλίζουμε με αρκετό αλάτι, μπόλικο μαύρο πιπέρι, πάπρικα, καθώς και ελαιόλαδο (όχι όμως πολύ). Ρίχνουμε επίσης αρκετή barbeque sauce και πασαλείβουμε τις φτερούγες καλά με τα χέρια μας.

Μαγείρεμα:

Αφού έχουμε προθερμάνει καλά τον φούρνο ψήνουμε για 30 λεπτά τους 170 – 180 βαθμούς. (πάνω – κάτω με αέρα κατά προτίμηση) Βγάζουμε το ταψί και τις γυρνάμε όλες μία φορά. Τις πασπαλίζουμε με μπόλικο αλάτι και μαύρο πιπέρι μόνο αυτή τη φορά και ξαναβάζουμε το ταψί μας για άλλα 30 λεπτά, προκειμένου να γίνει καλά και η εσωτερική πλευρά τους. Μετά το μισάωρο τις βγάζουμε για τελευταία φορά, τις γυρνάμε όλες προς την εξωτερική πλευρά τους πάλι και ψήνουμε πλέον για άλλο ένα τέταρτο μόνο. Όσο χρειάζεται να πάρουν το σωστό χρώμα.

Σερβίρετε:

Με τηγανιτές πατάτες ή με λαχανοσαλάτα με μπόλικο σκόρδο και λεμόνι.

Συστατικά

Tips

Μόνο αιρετικός βάζει μαχαιροπίρουνο στο φαγητό αυτό. Χέρι και γλείψιμο μόνο.

Συνοδεύεται

Μπύρα, κρασί, τα πάντα όλα…