Τζατζίκι το παραδοσιακό

Τρίβουμε το αγγούρι στον τρίφτη και το αφήνουμε να στραγγίσει. Ξεπλένουμε τον άνηθο και τον ψιλοκόβουμε. Όσο στραγγίζει το αγγούρι ρίχνουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι μας και προσθέτουμε αλατοπίπερο, τα σκόρδα μας αφού πρώτα τα έχουμε λιώσει, λίγο ξύδι και λίγο λάδι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το τριμμένο αγγούρι και τον άνηθο. Δοκιμάζουμε το μίγμα και προσθέτουμε επιπλέον υλικά ξύδι, αλάτι και λάδι αν θεωρούμε ότι είναι αυτό απαραίτητο.

Ο καθένας έχει τα γούστα του.

Συστατικά

Tips

Μπορούμε να παρακάμψουμε τον άνηθο αν και μου αρέσει η έξτρα νοστιμιά που δίνει. Εναλλακτικά επίσης αντί για άνηθο μπορούμε να ανακατέψουμε ένα τριμμένο καρότο που θα μας δώσει μία νότα γλυκάδας.

Συνοδεύεται

Συνοδευτικό από μόνο του για κάθε τι ψητό.