Προετοιμασία:
Ξεπλένουμε καλά τα κοπανάκια και τα στεγνώνουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας. Είπαμε η υγρασία είναι εχθρός μας όταν ψήνουμε. Στη συνέχεια τα λαδώνουμε καλά παντού και πασπαλίζουμε με τα διάφορα μπαχαρικά μας παντού.
Ψήσιμο σε ψησταριά υγραερίου Weber Q 2200:
Έχουμε κάψει καλά το bbq μας. Λαδώνουμε καλά τη σχάρα ή αν έχουμε κάποιο επιπλέον ταψάκι τοποθετούμε αυτό επάνω στη σχάρα προκειμένου να μην είναι άμεση η επαφή και να μην μας αρπάξουν εύκολα. Ακουμπάμε τα κοπανάκια, κλείνουμε το καπάκι και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία. Θέλουμε ψήσιμο στους 180 – 200 βαθμούς και όχι παραπάνω. Η εσωτερική θερμοκρασία βγάζοντας τα πρέπει να είναι περίπου στους 80 βαθμούς. Αυτό σημαίνει 25 – 30 λεπτά ψήσιμο στα οποία γυρνάμε τα κοπανάκια ανά πέντε λεπτά και λαδώνουμε επίσης κατά διαστήματα προκειμένου για να μη μας αρπάξουν.
Αυτό είναι!
Σερβίρετε τα κοπανάκια ζεστά και κατά προτίμηση με μία καλή bbq sauce δίπλα.