Χοιρινή τηγανιά στο BBQ

Προετοιμασία:

Από το βράδυ της προηγούμενης ημέρας. Πριν από όλα ξεπλένουμε καλά το χοιρινό μας, το καθαρίζουμε από περιττά λίπη και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα υλικά της μαρινάδας μας. λάδι, φρεσκοτριμμένα ανάμικτα πιπέρια, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, αλάτι, ρίγανη και μουστάρδα. Τα ανακατεύουμε όλα καλά με τα χέρια μας (ελαφρύ μασάζ που λέμε) και καλύπτουμε το μπολ μας με μία μεμβράνη. Το αφήνουμε στο ψυγείο στη συντήρηση μέχρι την επόμενη μέρα όπου τα βγάζουμε καμιά ώρα πριν το ψήσιμο προκειμένου να πάρει θερμοκρασία δωματίου πρώτα.

Κόβουμε τα μανιτάρια, τις πιπεριές και τα κρεμμύδια σε μεγαλούτσικες φέτες.

Ψήσιμο σε ψησταριά υγραερίου Weber Q 2200:

Έχουμε κάψει καλά τη ψησταριά  μας και σε μία άκρη της βάζουμε το μαντεμένο μας τηγάνι όπου το αλείφουμε και αυτό με λάδι παντού. Στο άλλο μισό της ψησταριάς μας και πάνω στην πλάκα αν έχουμε ή σε μία μεμβράνη ψησίματος απλώνουμε την τηγανιά μας. Μόλις έχει κάψει καλά το τηγάνι ρίχνουμε μέσα το λουκάνικο και αφού το έχουμε πρώτα κόψει σε φέτες, τα μανιτάρια, τις πιπεριές και τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε ελαφρά.

Κλείνουμε το καπάκι του γκριλ μας και ελέγχουμε κάθε 10 λεπτά. Λογικά σε μία μέση θερμοκρασία 180 – 200 βαθμών τα υλικά μας θα είναι έτοιμα στα 25 – 30 λεπτά περίπου. Το χοιρινό μας το θέλουμε να ψηθεί σε πλάκα ή σε φιλμ προκειμένου να μη χάσει πολλά από τα υγρά του. Όταν έχει γίνει το χοιρινό το προσθέτουμε μέσα στο μαντεμένιο τηγάνι που έχουμε τα λαχανικά και το λουκάνικό μας και ανακατεύουμε μια φορά. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το χυμό από ένα λεμόνι.

Ανακατεύουμε άλλη μια φορά και αφήνουμε να πάρουν μια βράση καλή όλα μαζί για  κάνα 10λεπτο ακόμα.

Τραβάμε το τηγάνι μας από τη φωτιά και είμαστε έτοιμοι!

Καλή όρεξη!

Συστατικά

Για τη μαρινάδα:

Tips

Τα πάντα όλα. Κρασί κόκκινο, ρετσίνα, τσίπουρο,.. μεζές βαρβάτος,.. πάει με όλα…

Συνοδεύεται

Τα πάντα όλα. Κρασί κόκκινο, ρετσίνα, τσίπουρο,.. μεζές βαρβάτος,.. πάει με όλα…