Προετοιμασία:
Μια ωρίτσα πριν το ψήσιμο μας,…Στεγνώνουμε καλά το κομμάτι της πικάνια με χαρτί κουζίνας. Κόβουμε το κρέας με τη φορά των ινών. Σε ένα κομμάτι 500 – 700 γραμμαρίων θα έχουμε δύο με τρις λωρίδες όχι πολύ φαρδιές. Στην συνέχεια κόβουμε σε κόντρα φιλετάκια και σε πάχος 1,5 – 2 εκατοστά. Απλώνουμε τα φιλετάκια μας σε μια πιατέλα και τα αλατίζουμε με ημίχονδρο αλάτι από όλες τις πλευρές. Δεν θέλουμε τίποτα άλλο παρά μόνο αλάτι. Αφήνουμε τη πικάνια μας στη συντήρησή του ψυγείου για καμία ώρα περίπου να βγάλει όλα τα υγρά με το αλάτι.
Ξεχωριστά σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρό, το δενδρολίβανο, το θυμάρι και τρις σκελίδες μεγάλες σκόρδο που τις έχουμε κόψει στη μέση.Για τη συνταγή μας θα χρειαστούμε και ένα μαντεμένιο τηγάνι.
Ψήσιμο σε ψησταριά υγραερίου Weber Q 2200:
Έχουμε κάψει καλά το bbq μας. Ταυτόχρονα στο πλάι της σχάρας έχουμε κάψει το μαντεμένιο τηγάνι. Μόλις δούμε ότι το τηγάνι έχει κάψει καλά ρίχνουμε μέσα τα υλικά που έχουμε ετοιμάσει στο μπολ. Όταν δούμε ότι το βούτυρο έχει σχεδόν λιώσει, ανακατεύουμε τα υλικά μας με το βούτυρο καλά. Εδώ έχουν ήδη αρχίσει να βγαίνουν οι μυρωδιές. Λαδώνουμε ελαφρά τη σχάρα μας και τοποθετούμε τα φιλετάκια μας. Ο χρόνος ψησίματος έχει σχέση με το πόσο καλοψημένα τα θέλουμε. Υπολογίστε ότι θέλουμε ένα λεπτό μέσα στο τηγάνι που σημαίνει 1,5 – 2 λεπτά η κάθε πλευρά τους πάνω στη σχάρα. Όταν έχουμε ολοκληρώσει τον επιθυμητό χρόνο στη σχάρα τα μεταφέρουμε με τη τσιμπίδα μέσα στο τηγάνι και για ένα λεπτό τα ανακατεύουμε και από τις δύο πλευρές τους με το βούτυρο και τα μυρωδικά μας.
Τραβάμε τέλος το τηγάνι από τη φωτιά και τα σερβίρουμε κατευθείαν με το σκεύος.