Προετοιμασία:
Ι) Για το κοτόπουλο.
Ξεπλένουμε καλά μέσα έξω το κοτόπουλο, το καθαρίζουμε από τυχόν εντόσθια και το στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Στην συνέχεια το αλείφουμε παντού με ελαιόλαδο κάνοντας του μασαζάκι όπως λέμε. Πασπαλίζουμε καλά μέσα έξω όλο το κοτόπουλο με τα μπαχαρικά μας (αλάτι, πιπέρι, μιξ για κοτόπουλο) και χαράζουμε ελαφρά τη πέτσα του σε διάφορα σημεία όπου και περνάμε το μίγμα των μπαχαρικών μας και κάτω από αυτή. Τοποθετούμε μισό λεμόνι μέσα στη κοιλότητα της κότας και την αφήνουμε στο ψυγείο να «κάτσει» για μία ώρα.
ΙΙ) Για τις πατάτες.
Ακολουθούμε την προετοιμασία και το βασικό μαγείρεμα της συνταγής μας: Baby Potatoes στο BBQ. Μόνη παραλλαγή ότι προσθέτουμε στη βασική μαρινάδα και κουρκουμά. Ολοκληρώνοντας τις βάζουμε σε ένα αλουμινένιο ταψάκι μαζί με τις κομμένες πιπεριές και μανιτάρια. Τα ανακατεύουμε όλα καλά.
Ψήσιμο σε ψησταριά υγραερίου Weber Q 2200:
Έχουμε κάψει καλά το bbq μας. Τοποθετούμε μία σχάρα για έμμεσο ψήσιμο της weber πάνω στη σχάρα της ψησταριάς μας μαζί με το προστατευτικό ταψάκι για έμμεσο ψήσιμο της weber ;h εναλλακτικά αντί αυτού δύο κομμάτια αλουμινόχαρτο στο μέγεθος της μικρής σχάρας και αφού πρώτα τα έχουμε χαράξει σύμφωνα με τις αυλακώσεις της σχάρας της ψησταριάς μας. Με αυτό το τρόπο επιτρέπουμε έμμεσο ψήσιμο για τις πατάτες μας στη περίπτωση μια ψησταριάς υγραερίου όπως η weber Q 2200. Από πάνω τοποθετούμε το αλουμινένιο ταψάκι με τις πατάτες μας.
Στη συνέχεια περνάμε το κοτόπουλο στη σούβλα και το δένουμε καλά. Τοποθετούμε τη σούβλα στο μοτέρ, πατάμε τον διακόπτη και κλείνουμε το καπάκι του γκριλ μας.
Ελέγχουμε το κοτόπουλο μας κάθε μισή ώρα όπου και του κάνουμε επάλειψη με ελαιόλαδο κάθε φορά. Ταυτόχρονα ελέγχουμε και τις πατάτες μας και ανακατεύουμε όταν χρειάζεται. Ένα μέσο κοτόπουλο θέλει περίπου 1 ½ ώρα μέχρι να γίνει και η σωστή του θερμοκρασία εσωτερικά πρέπει να είναι 75 με 80 βαθμοί.
Στη σούβλα το κοτόπουλο, αν έχει ψηθεί σωστά, κρατά τα υγρά του και βγαίνει πάντα ζουμερό.
Για το κοτόπουλο:
Για τις πατάτες: