Προετοιμασία:
Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες μας σε ροδέλες. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες μας. Κόβουμε επίσης κρεμμύδια και πιπεριές σε μεγαλούτσικα κομμάτια.
Σε μία κατσαρολίτσα σιγοβράζουμε τα υλικά της σάλτσας μας μέχρι να δέσει. Προσθέτουμε ελάχιστο λάδι προς το τέλος.
Ψήσιμο σε ψησταριά υγραερίου Weber Q 2200:
Έχουμε κάψει καλά το bbq μας. Τοποθετούμε το μαντεμένιο τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει καλά. Ταυτόχρονα στη πλάκα της ψησταριάς (μπορούμε και στη σχάρα αλλά καλύτερα πλάκα, απλώνουμε τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε προσθέτοντας από πάνω λίγο λάδι και αλατοπίπερο. Μόλις έχουν γίνει τις τοποθετούμε στο τηγάνι και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα που έχουμε ήδη έτοιμη.
Αφήνουμε ένα πεντάλεπτο να ρουφήξει η μελιτζάνα και προσθέτουμε από πάνω τη θρυμματισμένη φέτα. Ψήνουμε έτσι μέχρι να πάρει χρώμα η φέτα.
Σερβίρετε ζεστό φυσικά, κατευθείαν από τη φωτιά.
Εναλλακτικά χωρίς ψησταριά, στη κουζίνα μας:
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τηγάνι και με δυνατή φωτιά στο μάτι της κουζίνας μας. Προσέχουμε μόνο να μην τραβήξουν πολλή λαδίλα οι μελιτζάνες μας. Στην τελική και αφού τις έχουμε τηγανίσει ή ψήσει στο φούρνο τις αφήνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το πολύ λάδι. Επίσης στο τελικό στάδιο όπου προσθέτουμε τη φέτα θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τον φούρνο για να το ολοκληρώσουμε σωστά.
Για τη σάλτσα:
Υπόλοιπα υλικά: