Φιλετάκια Χελιού στο BBQ

Φιλετάκια Χελιού στο BBQ

Προετοιμασία:

Μια ωρίτσα πριν το ψήσιμο μας,…

Στεγνώνουμε καλά τα χέλια με χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια και εφόσον μπορούμε να τα πιάσουμε ποιο εύκολα, κόβουμε και πετάμε τα κεφάλια και τις ουρές. Κατόπιν κόβουμε τα χέλια σε κομμάτια των τριών εκατοστών ή και μεγαλύτερων.

Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ένα μπολ, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με μπόλικο αλάτι.

Ψήσιμο σε ψησταριά υγραερίου Weber Q 2200:

Έχουμε κάψει καλά και λαδώσει τη σχάρα στο bbq μας. Τοποθετούμε τα κομμάτια και τα ψήνουμε για περίπου 4 λεπτά τη κάθε πλευρά. Τα τραβάμε από τη φωτιά και στο σκεύος που θα τα σερβίρουμε τα πασπαλίζουμε με μπόλικο αλάτι, ρίγανη και λεμόνι. Τόσο απλά.


Συστατικά
  • 3 χέλια θαλασσινά και σχετικά μικρά
  • Αλάτι ημίχονδρο
  • λεμόνι
  • ρίγανη
  • ελαιόλαδο

Tips
Μπορούν να μαγειρευτούν και σουβλιστά μα αυτό είναι άλλη συνταγή.

Συνοδεύεται

Τα συνδυάζουμε μαζί με ψητά λαχανικά στο bbq… κολοκύθια, καρότα,.. .ότι θέλουμε και φυσικά με τσίπουρο,.


Μουσική

Εκτύπωση

Ετικέτες
Pennie
Manito - Coffee & Food
Metaforce
Crocodilino
Shotokan Bikas
Follow Us Instragram