Προετοιμασία:
Μια ωρίτσα πριν το ψήσιμο μας,…
Στεγνώνουμε καλά τα χέλια με χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια και εφόσον μπορούμε να τα πιάσουμε ποιο εύκολα, κόβουμε και πετάμε τα κεφάλια και τις ουρές. Κατόπιν κόβουμε τα χέλια σε κομμάτια των τριών εκατοστών ή και μεγαλύτερων.
Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ένα μπολ, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με μπόλικο αλάτι.
Ψήσιμο σε ψησταριά υγραερίου Weber Q 2200:
Έχουμε κάψει καλά και λαδώσει τη σχάρα στο bbq μας. Τοποθετούμε τα κομμάτια και τα ψήνουμε για περίπου 4 λεπτά τη κάθε πλευρά. Τα τραβάμε από τη φωτιά και στο σκεύος που θα τα σερβίρουμε τα πασπαλίζουμε με μπόλικο αλάτι, ρίγανη και λεμόνι. Τόσο απλά.
Τα συνδυάζουμε μαζί με ψητά λαχανικά στο bbq… κολοκύθια, καρότα,.. .ότι θέλουμε και φυσικά με τσίπουρο,.