Προετοιμασία:
Κόβουμε τα υλικά μας. Το σύγκλινο σε μικρά κομμάτια, τα μανιτάρια στα τέσσερα, την πιπεριά σε μικρά κομμάτια και το κρεμμύδι σε μεγαλούτσικες φέτες. Το δε ρύζι μας το ξεπλένουμε 2-3 φορές για να φύγει το πολύ άμυλο.
Μαγείρεμα:
Ετοιμάζουμε καταρχάς το ρύζι μας.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό (διπλάσια ποσότητα πάντα από το ρύζι), λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, λίγο ξύσμα λεμονιού και τέλος κάνα-δυο φύλα δάφνης. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε μέσα το ρύζι μας και αφού το έχουμε ξεπλύνει όπως είπαμε πρώτα για το άμυλο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά (αρκετά) και κλείνουμε το καπάκι. Το αφήνουμε να σιγοβράσει έτσι για 20 λεπτά. Αν όλα έγιναν σωστά, στα 20 λεπτά και ανοίγοντας το καπάκι θα δείτε το ρύζι σας έτοιμο και σπυρωτό. ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν ανακατεύουμε για κανένα λόγο το ρύζι μας στο ενδιάμεσο προκειμένου να μη σπάσει και λασπώσει! Τραβάμε το ρύζι μας από τη φωτιά και το αφήνουμε να κάτσει.
Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα.
Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ένα μεγάλο κομμάτι από αγελαδινό βούτυρο και το σύγκλινό. Το αφήνουμε να τσιγαριστεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά και μέχρι να πάρει χρώμα. Στην συνέχεια ρίχνουμε τα κομμάτια μας από μανιτάρια, πιπεριά και κρεμμύδι. Ανακατεύουμε τακτικά και μόλις δούμε ότι τα μανιτάρια πλέον έχουν αρχίσει να ροδίζουν, κόβουμε τη σκελίδα σκόρδου μέσα. Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά μας (φρέσκο πιπέρι και γλυκιά πάπρικα) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά ακόμη. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι μας μέσα στο τηγάνι και ανακατεύουμε σοτάροντας για κάνα – δύο λεπτά ακόμα. Αυτό είναι.
Σερβίρετε:
Με τριμμένη γραβιέρα από πάνω.
Υλικά:
Για το ρύζι:
Για τα υπόλοιπα: