Προετοιμασία:
Ξεπλένουμε καλά και αφήνουμε τις φέτες του συκωτιού μέσα σε ένα μπολ που έχουμε βάλει γάλα. Τις αφήνουμε τουλάχιστον μισή ώρα. Με αυτό τον τρόπο ξεπικρίζουμε το συκώτι μας. Στη συνέχεια τις ξεπλένουμε και τις στεγνώνουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας. Δεν θέλουμε υγρασία. Κατόπιν το λαδώνουμε και το αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
Ψήσιμο σε ψησταριά υγραερίου Weber Q 2200:
Έχουμε κάψει καλά το bbq μας. Λαδώνουμε καλά τη σχάρα, ακουμπάμε τις φέτες του συκωτιού, κλείνουμε το καπάκι και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία. Θέλουμε ψήσιμο στους 180 – 200 βαθμούς και όχι παραπάνω. Το συκώτι δεν θέλει πάνω από 10 λεπτά ψήσιμο και αυτό εξαρτάτε από το πάχος του. Πέντε λεπτά η κάθε πλευρά και είναι οκ αν το θέλουμε καλά ψημένο. Στύβουμε λεμονάκι από πάνω βγάζοντας το συκώτι μας από τη φωτιά.
Με παρόμοιο τρόπο το κάνουμε στα κάρβουνα.
Εναλλακτικά το κάνουμε στο τηγάνι αλευρωμένο και παραδοσιακά.