Προετοιμασία:
Πλένουμε καλά τα κοπανάκια και τα καθαρίζουμε από τυχόν πούπουλα που μπορεί να έχουν. Τα στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας.
Για τις πατάτες ακολουθούμε την προετοιμασία και το βασικό μαγείρεμα της συνταγής μας: Baby Potatoes στο BBQ. Τις αφήνουμε στη μαρινάδα μέχρι να ετοιμάσουμε το ταψί μας με τα υπόλοιπα υλικά.
Κόβουμε τα μανιτάρια μας σε μεγαλούτσικα κομμάτια και τα βάζουμε στην άκρη επίσης.
Build-up:
Σε ένα μεγάλο ταψί ρίχνουμε λίγο νερό και ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας και το ψιλοκομμένο σκορδαράκι. Στο τέλος ρίχνουμε τη bbq sauce και τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας και προσθέτουμε τις πατάτες και τα κοπανάκια. Ανακατεύουμε για άλλη μια φορά με τα χέρια μας καλά.
Μαγείρεμα:
Αφού έχουμε προθερμάνει καλά τον φούρνο, ψήνουμε για 30 – 40 λεπτά τους 170 – 180 βαθμούς (πάνω – κάτω με αέρα κατά προτίμηση). Στο 20λεπτο βγάζουμε το ταψί και γυρνάμε τα κοπανάκια μία φορά. Μόλις δούμε ότι έχουν σχεδόν γίνει, αν είναι, τα γυρνάμε μια φορά ακόμα να «αρπάξουν» καλό χρώμα.
Σερβίρετε:
Μια ωραία λαχανοσαλάτα με μπόλικο σκόρδο και λεμόνι ταιριάζει καλά.