Τρίβουμε το αγγούρι στον τρίφτη και το αφήνουμε να στραγγίσει. Ξεπλένουμε τον άνηθο και τον ψιλοκόβουμε. Όσο στραγγίζει το αγγούρι ρίχνουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι μας και προσθέτουμε αλατοπίπερο, τα σκόρδα μας αφού πρώτα τα έχουμε λιώσει, λίγο ξύδι και λίγο λάδι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το τριμμένο αγγούρι και τον άνηθο. Δοκιμάζουμε το μίγμα και προσθέτουμε επιπλέον υλικά ξύδι, αλάτι και λάδι αν θεωρούμε ότι είναι αυτό απαραίτητο.
Ο καθένας έχει τα γούστα του.